25.10.2023.

Pronađi savršeni hladnjak

Poboljšajte svoju kuhinju i čuvajte hranu na najbolji mogući način. Opremite se novim hladnjakom i uživajte u svježini i kvaliteti hrane kao nikada prije.

Istraži široku ponudu Side by side, ugradbenih, vinskih, kombiniranih i samostojećih hladnjaca. Bez obzira na vaše potrebe i preferencije, sigurno ćete pronaći savršen hladnjak koji odgovara vašem stilu i prostoru.Iz ponude izdvajamo

Kombinirani hladnjak Beko RCSA330K30XPN
sticker-action
F
Besplatna dostava

Volumen hladnjaka: 205 L, volumen zamrzivača: 95 L, visina: 185,1 cm, energetski razred: F, statički, Led Illumination®, MinFrost®, promjena smjera otvaranja vrata

949,00 KM
Besplatna dostava Plaćanje do 24 rate
Učitavanje ...

Kupuj prema kategoriji

Vodič za kupovinu hladnjaka

Prije samog odabira idealnog hladnjaka za vas proučite nekoliko ključnih faktora. Evo nekoliko pitanja koja biste trebali razmotriti prilikom odabira vrste hladnjaka: Raspoloživi prostor: Provjerite koliko prostora imate u kuhinji za hladnjak. To će vam pomoći u određivanju optimalne veličine i konfiguracije hladnjaka.Vrsta:

Postoje različite vrste hladnjaka: Side by Side, multidoor, zamrzivač gore ili dolje, samostojeći hladnjaci s jednim vratima te ugradbeni hladnjaci. Razmislite o svojim potrebama i preferencijama kako biste odabrali vrstu koja najbolje odgovara vašim zahtjevima.Kapacitet:

Pripazite na kapacitet hladnjaka i zamrzivača. Ovisno o tome koliko hrane redovito kupujete ili koliko često koristite zamrzivač, trebat će vam odgovarajući kapacitet kako biste mogli pohraniti sve što vam je potrebno.Energetska učinkovitost:

Pregledajte energetsku oznaku hladnjaka kako biste provjerili njegovu energetsku učinkovitost. Hladnjaci s višim ocjenama energetske učinkovitosti mogu vam dugoročno uštedjeti novac na računima za struju.Dodatne značajke:

Razmislite o dodatnim značajkama koje želite u hladnjaku. To mogu biti stvari poput filtriranja vode, ledomata, brzog hlađenja, Wi-Fi, ....Cijena:

Postavite budžet koji ste spremni potrošiti na hladnjak. Cijene se mogu značajno razlikovati ovisno o vrsti, veličini i dodatnim značajkama hladnjaka.Jamstvo i pouzdanost:

Pouzdanost je važan faktor jer želite da vam hladnjak traje dugi niz godina.Side by Side hladnjaci

Prostorna organizacija - lako organiziranje hrane i pića, možete lako pristupiti svim namirnicama bez potrebe za savijanjem ili pomicanjem drugih predmeta. Široki prostor za zamrzavanje - zamrzivački dio u side by side hladnjacima obično je dovoljno širok da se smjeste veliki predmeti poput zamrznutih pizza, pite ili posuda. To vam omogućava praktično zamrzavanje većih količina hrane. Filteri za vodu i led – dosta modela dolazi s ugrađenim filtrima za vodu i led. To znači da možete imati svježu i filtriranu vodu te led na dohvat ruke. Nema potrebe za posebnim uređajima za filtriranje vode ili ledomatima. Side by side hladnjaci često dolaze s naprednim značajkama kao što su digitalni zasloni, mogućnost prilagodbe temperature i programirani načini rada. Možete precizno kontrolirati uvjete hlađenja i zamrzavanja prema svojim potrebama. Estetski izgled - Side by side hladnjaci imaju modernu i elegantnu estetiku koja može poboljšati izgled vaše kuhinje. Oni su dostupni u raznim stilovima i bojama, pa možete pronaći model koji se savršeno uklapa u dizajn vaše kuhinje i doma.

Kombinirani hladnjaci – ledenica u donjem ili gornjem dijelu

Kombinirani hladnjaci su popularan izbor među potrošačima zbog nekoliko razloga. Dostupni su u nekoliko visina, od 140 – 200 cm i širina, od 55 – 70 cm, sve ovisi o mogućnostima prostora u koji se smješta hladnjak. Nešto popularniji su hladnjaci s ledenicom dolje jer se zamrzivač rijetko koristi i namirnice su u ravnini očiju što omogućava bolju preglednost i dostupnost. Modeli pak s ledenicom gore često imaju veći kapacitet rashladnog dijela i nerijetko povoljniju cijenu. Kombinirani hladnjaci obično imaju više polica i ladica za organizaciju hrane. Možete lako prilagoditi raspored polica kako biste prilagodili svoje potrebe i spremiti namirnice na odgovarajućim mjestima. Također, većina kombiniranih hladnjaka ima police na vratima za spremanje boca, staklenki i drugih sitnica. Estetika - kombinirani hladnjaci dolaze u različitim bojama i dizajnima koji se mogu prilagoditi vašem ukusu i kuhinjskom prostoru. Bez obzira tražite li nešto klasično ili moderno, vjerojatno ćete pronaći kombinirani hladnjak koji odgovara vašem stilu.

Samostojeći hladnjaci s jednim vratima

Jednostavnost upotrebe - hladnjak s jednim vratima je intuitivan za korištenje jer ima samo jedna vrata za otvaranje i zatvaranje. Otvorite vrata i dobijete pristup svim unutrašnjim prostorima hladnjaka. Ekonomičnost - hladnjaci s jednim vratima obično su povoljniji od modela s dvoja vrata. Ukoliko imate ograničeni proračun ili vam nije potreban zamrzivač, hladnjak s jednim vratima može biti dobar izbor. Hladnjaci s jednim vratima zauzimaju manje mjesta. Manje je kvarova budući da hladnjaci s jednim vratima imaju manje dijelova i složenosti od modela s dvoja vrata, postoji manja vjerojatnost kvarova ili održavanja.

Ugradbeni hladnjaci

Vrsta hladnjaka koja se ugrađuje u kuhinjski namještaj, obično u kuhinjske elemente ili ormariće. Postoji nekoliko razloga zašto ljudi odabiru ugradbene hladnjake: Estetika - ugradbeni hladnjaci su dizajnirani da se uklope s ostatkom kuhinjskog namještaja. Budući da su skriveni iza vrata ormarića, stvaraju glatku i neprekinutu liniju s ostatkom kuhinje. To daje kuhinji čist i uredan izgled. Fleksibilne unutarnje konfiguracije koje omogućuju maksimalno iskorištavanje prostora. Moguće je prilagoditi police, ladice i pretince prema vlastitim potrebama i tako optimalno organizirati namirnice. Ugradbeni hladnjaci mogu se prilagoditi dimenzijama kuhinjskih ormarića. To je posebno važno u manjim kuhinjama gdje je svaki centimetar prostora važan. Ugradbeni hladnjaci mogu biti izrađeni u različitim veličinama kako bi se prilagodili specifičnim potrebama korisnika, u ponudi je sve više modela s čak do 200 cm visine. Tiši rad - budući da su ugradbeni hladnjaci smješteni iza kuhinjskih ormarića, često su bolje izolirani od vanjskih zvukova. To može rezultirati tišim radom u usporedbi sa samostojećim hladnjacima.

Zamrzivači

Zamrzivači su uređaji koji se koriste za dugotrajno čuvanje hrane na niskim temperaturama, čime se sprečava kvarenje hrane i održava njena svježina, usporava rast bakterija i enzima koji mogu uzrokovati kvarenje hrane. Postoje dva osnovna tipa zamrzivača - vertikalni i horizontalni. Vertikalni zamrzivači su popularniji jer zauzimaju manje prostora i imaju više polica za organizaciju hrane. Horizontalni zamrzivači, poznati i kao škrinje, imaju veći kapacitet, ali zauzimaju više prostora. Zamrzivači dolaze u različitim veličinama i kapacitetima. Kapacitet se mjeri u litrama i označava koliko hrane se pohraniti u zamrzivač. Pri izboru zamrzivača, važno je razmotriti koliko hrane planirate čuvati i koliko često ćete koristiti zamrzivač.

Vinski hladnjaci

Posebno dizajnirani hladnjaci namijenjeni za pohranu vina. Oni pružaju optimalne uvjete za čuvanje vina kako bi se očuvala njegova kvaliteta i okus. Ovi hladnjaci imaju specifične značajke koje su važne za vinsko skladištenje, poput precizne temperature i kontrole vlažnosti. Vinski hladnjaci omogućavaju vam podešavanje temperature unutar uskog raspona koji je idealan za čuvanje vina. Većina hladnjaka ima mogućnost podešavanja temperature između 10 i 18 Celzijevih stupnjeva, ovisno o vrsti vina. Dvozonski ili jednozonski hladnjaci, neki vinski hladnjaci imaju više zona hlađenja, što vam omogućuje pohranu različitih vrsta vina s različitim temperaturnim zahtjevima. Na primjer, bijelo vino obično se čuva na nižim temperaturama od crvenog vina. Zaštita od svjetla - Ultraljubičasto svjetlo može negativno utjecati na vino, stoga vinski hladnjaci obično imaju stakla s UV filtrima ili vrata koja su izrađena od tamnog stakla kako bi se spriječio ulazak svjetlosti. Vinski hladnjaci dolaze u različitim veličinama i mogućnostima pohrane, ovisno o vašim potrebama. Unutrašnjost hladnjaka obično ima police ili stalke za organiziranje bočica vina.